511

Filat îl compară pe Ghimpu cu Roșca



Mihai Ghimpu folosește aceleași argmente ca și Iurie Roșca atunci când spune că se dorește înlăturarea PL-ului de la guvernare la comanda Moscovei, susține liderul PLDM, Vlad Filat.
„Când a căzut ADR-ul, exact aceleaşi argumente şi unii din cei care descriu acum, folosind aceste argumente, doar au schimbat familia – Roşca-Ghimpu. În rest – mâna Moscovei, dorinţa de a exclude pe singurul care poate face oponenţă Rusiei ş.a.m.d”, a declarat Filat la Radio „Europa Liberă”.
Totodată, Filat a precizat că Guvenul va face tot posibilul ca Republica Moldova să aibă relații bune cu Federaţia Rusă.
„Noi ne dorim parteneriat cu această ţară şi facem tot posibilul ca să avem o relaţie bună în interesul cetăţeanului, nu în interesul unui partid sau altul. Dar noi avem un program de activitate, semnat solidar, obiectivul nostru numărul unu este integrarea europeană. Nimeni nu poate să-mi spună mie că eu am deviat de la acest vector”, a mai spus Filat.
Anterior, Mihai Ghimpu a acuzat Moscova că îl impiedică să devină președinte al Parlamentului. Liderul liberal crede că autorităţile ruse ar fi supărate pe el pentru decretul prezidenţial prin care a condamnat anexarea Basarabiei la fosta Uniune Sovietică.
 
point.md
0