1803

Scandal la naționala Eurovision, pe ultima sută de metri

 
Până la finala preselecției naționale au mai rămas zile numărate, însă discuțiile și învinuirile la adresa organizatorilor nu contenesc să apară.
 
Un grup de compozitori, producători și jurnaliști au înaintat un raport care conținea mai multe dovezi de încălcare a regulamentului de desfășurare a concursului. Aceștia au acuzat funcționarii TRM că nu au organizat o comisie de specialiști care să depisteze dacă în concurs se regăsesc piese plagiate. La fel, semnatarii nu au fost de acord cu rezultatele etapei suplimentare „Favoritul publicului", care ar fi fost legate de conflicte de interese. La rândul lor, organizatorii au venit ieri cu răspunsul lor la cele incriminate.
 
„În document se conțin multe idei bune, de care vom ține cont pe viitor. În același timp, nu am găsit argumente convingătoare care să arate că au existat abateri de la norme, nu există temei care ar știrbi din credibilitatea concursului", a declarat Angela Sârbu, directorul postului public de televiziune Moldova1. „Era firesc să se discute. Nu putem interzice dreptul la exprimare, dar ultimatumurile și amenințările erau de prisos", a adăugat ea.
 
Semnatarii raportului, printre care compozitorul Viorel Țigănaș, ex-producătorul trupei Akord Iurie Bădicu și directorul Sens Music Vlad Costandoi, nu s-au mulțumit cu replicile celor de la TRM. „Ne bucurăm că ne-ați răspuns în termenii regulamentului, adică în 24 de ore. Dar haideți să ne privim în ochi și să recunoaștem, totuși, că ați comis unele nereguli. Și nu uitați că am vrut, de fapt, să luați în considerare ideile propuse la organizarea competiției în 2013", a spus Iurie Bădicu.
 
Specialiștii au înaintat și o listă cu 35 de personalități care ar putea fi incluse în juriu în finala Eurovision din data de 11 martie.
 
adevarul
0