424

După ce a fost numit „g**don”, Dodon vrea aliere cu PCRM

 
Liderul socialiștilor Igor Dodon crede că forțele de stânga trebuie să purceadă la discuții. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „Priliudno”, că și-a invitat foștii colegi din Partidul Comuniștilor la discuții și că vrea ca în urma acestor discuții, socialiștii și comuniștii să ajungă la o poziție comună vis-a-vis de coaliția de guvernare.

„Forțele de stânga trebuie să se unească. De stânga este PCRM și socialiștii. De ce să nu ne întâlnim și să ajungem la o poziție comună vis-a-vis de alianță? Știți de ce ce acest lucru nu e posibil? Din cauza ambițiilor celor care cred că vor lua singuri 70-80 de mandate, dacă nu chiar 101. Sunt sigur că ideologii PCRM, mai exact Tkaciuk, îi zice lui Voronin: „Nu ne trebuie nouă nimeni”. Mai corect ar fi să ne întâlnim, și dacă să nu mergem împreună, măcar să ne înțelegem cumva. Pentru că, în caz contrar, noi ne batem, dar câștigă alianța, una, a doua, a treia, nu contează”, a spus Dodon.

Întrebat despre criticile dure din partea lui Vladimir Voronin, care l-a calificat pe Dodon drept „g**don”, liderul socialiștilor a lăsat să înțeleagă că nu e supărat pe Voronin și că asemenea declarații vin, de fapt, din partea lui Mark Tkaciuk.

„Eu mereu am vorbit cu respect despre Voronin. El a făcut multe pentru țară. Sunt și puncte slabe, desigur. Îmi pare rău că Voronin a ajuns să lanseze ideile lui Tkkaciuk. Liderul unui partid care mai că se vrea tatăl națiunii nu trebuie să utilizeze un astfel de lexicon”, a spus Dodon.

În ceea ce privește AIE, Dodon l-a criticat pe Mihai Ghimpu și a ținut să dea sfaturi liderilor alianței. „Trebuie să ne intereseze mai puțin ce crede Ghimpu. El ține nu doar AIE de un anumit loc, dar și întreaga țară. De trei ani el șantajează AIE. Cei trei lideri ai alianței trebuie să clarifice totul în interiorul alianței și dacă nu mai pot să continue împreună să iasă să spună: Nu ne reușește, gata, nu există alianță”, a adăugat Dodon. 
 
jurnal.md
0