545

Pe cine ar vota liberalii. Ce spune Mihai Ghimpu

Sa fie om cu caracter, sa faca o politica a adevarului si sa accepte programul de guvernare al AIE. Astfel vede liderul PL candidatul la presedintie, in conditiile in care liberalii au respins candidatura propusa de PD si PLDM, sustinuta si de grupul Dodon.

"In primul rand, sa faca o politica a adevarului, fiindca un sef de stat nu poate sa spuna lucruri care vin din politica sovietica, cum ar fi ca limba este moldoveneasca. Toti copiii invata limba romana si atunci copiii se intreaba: cine are dreptate? – profesoara sau seful statului? E timpul sa punem punct acestor speculatii si sa aratam ca suntem politicieni care venim sa promovam adevarul si nu minciuna", a declarat liderul liberalilor pentru puterea.ro.


"In afara de aceasta, trebuie sa fie un om care sa aiba carcater, pentru ca oricat de destept ai fi, daca nu ai caracter, aceste cunostinte nu te ajuta la nimic. Caracterul inseamna si politica adevarului si politica impotriva coruptiei, a economiei subterane, impotriva tuturor fenomenelor care fac din acest stat cel mai sarac stat din Europa. in al treilea rand, si nu in ultimul, este acceptarea programului AIE, pentru ca majoritatea parlamentara nu poate sa guverneze Republica Moldova cu un program si presedintele cu un alt program. Aceasta este cea mai importanta conditie", a tinut sa sublinieze Mihai Ghimpu.
 
Totodata, presedintele PL nu este gata sa bage mana in foc pentru alegerea presedintelui, chiar si in cazul identificarii unei candidaturi. "Daca identificam candidatul, atunci nu este o problema stabilirea datei, declansarea procedurilor si alegerea presedintelui. Cu toate ca aceasta nu inseamna 100% ca va fi ales presedintele, deoarece este vot secret si stiti cum este in politica: public spune una, dar gandeste alta", a mai spus Mihai Ghimpu.


inprofunzime.md

0