1227

Dragobete – cineva sărbătoreşte?!

Valentine’s Day are o popularitate extrem de mare în întreaga lume pe când Dragobetele  nu prea sunt cunoscute de toţi. Puţini cunosc când anume se sărbătoreşte şi, în genere, cine mai e Dragobete, care, se presupune că,  este protectorul și aducătorul iubirii în casă și în suflet”. Dragobetele mai poate fi întâlnit și sub denumirea de „Dragomir”, cunoscut ca un cioban care o însoțește pe Baba Dochia în călătoriile prin munți. El reprezintă de asemenea și o figură pozitivă, simbol al primăverii. Ziua lui sărbătorea înnoirea firii și pregătea de primăvară.
Toată lumea cere sentimente, vor să fie iubiţi, alintaţi să fie duşi în braţe, să fie “băgaţi în seamă”, să simtă acei fluturi în stomac să plutească, să se bucure a fost sunat sau de surpriza primită. Dar oare de ce CER dar nu OFER? Oare nu din simplu motiv că vor să o facă fără să aştepte fără acel feedback. Frica de a fi folosit, ori de a nu te îndrăgosti te face să analizezi cu raţiunea toate momentele şi să te întrebi: “ne potrivim?”. Foarte puţine persoane îşi ascultă inima. Oare să fie din cauza că nu mai doresc să sufere şi să calce iarăşi strâmb. Şi atunci vezi cum într-un ungher stă acel DRAGOBETE care vrea să iasă din întuneric DAR sunt prea multe lucruri care îl ţin acolo închis. Apoi ne întrebăm unde e romantismul? Unde e ţinutul de mână? Unde sunt vorbele şi vorbele cu ceasurile. Nu te poţi sătura cu orele şi mai mereu sunt teme de discuţii?
De ce oare percepem doar cee ce este la suprafaţă şi nu pătrundem în interior. Oare din cauya că pentru asta este necesar de timp, nu de nerăbdarea de o/îl cunoaşte în sfera capacităţilor şi ce are, sau în sfera erotismului şi ce poate, dar sufletul va veni căci nu are cum să nu vină dacă are de toate şi poate multe la capitolul fanteziilor, dar oare cât va dura aceasta? Căci când iubeşti te atrage şi mereu descoperi zilnic şi cunoşti ce te atrage şi înţelegi că e ceea ce nu te plictiseşte şi te face să te îndrăgosteşte de al tău Dragobete.
Tatiana Onofrei
0