1368

10 Sfaturi utile cum să îţi speli maşina

Vine primăvara şi trebuie să spălăm maşina după zloata lăsată în urmă de zăpada topită. Aşa deci, pentru cei ce dispun de o curte,urmăriţi unele sfaturi care vă vor ajuta.
  • Nu spăla maşina la soare- Ai adus găleţile, furtunul şi bureţii lângă maşină. Nu te apuca încă de treabă, mai întâi mută maşina la un loc cu umbră. Soarele usucă mai repede apa şi săpunul aplicat pe maşină şi nu îţi lasă suficient timp pentru a clăti bine toată caroseria. La umbră ai mai mult timp pentru a spăla şi clăti bine maşina prevenind astfel apariţia urmelor de şampon.
  • Începe de sus în jos-Începe să speli maşina de sus în jos. Apa împinge murdăria către partea de jos a maşinii. Ca să nu munceşti în zadar, curăţă întâi plafonul şi abia apoi restul caroseriei. Pentru a nu împrăştia mizeria, clăteşte regulat buretele. Dacă zona pe care urmează să o cureţi este uscată, stropeşte-o din belşug cu apă. Suprafeţele umede sunt mai uşor de curăţat.
  • Foloseşte doi bureţi - Nu folosi cârpe din materiale textil când speli maşina. Lasă în urmă fibre şi rezultatul final va fi compromis. Cea mai bună alegere este un burete moale de dimensiuni generoase. Cel mai bine ar fi să aveţi doi bureţi. Unul pentru praguri şi zonele mai murdare şi celălalt pentru restul caroseriei. În acest mod evitaţi riscul de zgâria vopseaua.
Continuare
0