2024

Soarta lui 23 februarie! to be or not to be

23 februarie, una dintre cele mai polemizate date, dintre bărbaţi şi femei. Anterior, pe teritoriul fostei Uniuni Sovetice, la această dată se sărbătorea ziua armatei. De acolo şi se trage păcatul. Pe parcursul mai multor ani, denumirea acestei sărbători a fost puţin transformată, devenind Ziua Bărbatului, care nici pe departe nu este. Unele femei se pregătesc totuşi de ea. Pentru ce? Să fie motivul că bărbatul de alături  a făcut armata, sau poate, banalul motiv, să primească şi ea un cadou de 8 martie?
De ce femeilor mereu le este frică să recunoască că nu există ziua bărbatului şi nu este necesar să-ţi baţi capul. Dacă vreai să-i faci ceva plăcut nu e necesar să aştepţi 23 februarie. Bărbaţii ar trebui să înţeleagă că acesta nu este un factor necesar în luarea deciziei de a găti o surpriză pentru Femeia lui sau să declare că: uite atunci tu nu mi-ai făcut cadou şi eu iată mă supăr suntem acum egali.
Pentru ce atâtea stereotipuri? Pentru ce să te impui dacă nu vreai sau e necesar să o faci. Nu este mai bine să te conduci după suflet, dorinţă şi dacă vreai să-l faci nebun de fericire nu aştepta, fă-o atunci când simţi că vrei să o faci. Iar dacă el nu te va înţelege şi va pretinde ceva atunci zii să citească articolul să vadă că are o persoană alături şi-l face fericit zilnic cu sunetul Buna Dimineaţa soare iar noaptea nici nu mai vorbesc fără un pup bărbaţii nu pot să adoarmă.
Tatiana Onofrei
0