1278

Reguli false referitor la îngrijirea pielii !!!

Mamă din fiică tansmit unele reguli de igienă,  precum că, este bine să ai grijă de piele şi anume  metodele care sunt mai eficiente. Însă, poate, unele reguli deloc nu sunt bune. Ba dimpotrivă, pot dăuna la păstrarea pielii dumneavostră. Deci care sunt acele sfaturi dăunătoare?

  • Curăţitul pielii de două ori pe zi – dacă trăim într-un mediu nu foarte poluat, atunci, aceasta se poate de evitat. Pe lângă faptul că soluţiile pe care le utilizăm sunt produse chimice, pielea necesită să nu fie afectată, aşa deci dacă puteţi evita atunci o dată în zi este perfect pentru a vă păstra pielea într-o stare naturală.
  • Nu folosiţi deseori cremă de exofiliere- scrabul înlătură  pielea  moartă însă nu e bine de exagerat cu asta căci deteriorează pielea. E necesar de aplicat o dată la 2 săptămâni crema de exfoliere.
  • Retinolul este bine de utilizat doar pentru riduri
  • Acneea nu este mereu predispusă pentru evitarea produselor uleioase, pielea are nevoie de ulei aşa deci uleiul de argan, de cocos şi lavandă sunt benefice pentru piele.
  • Nu trebuie să folosim peroxid de benzoil sau acid saliciclic pentru a usca coşurile- aceste produse, dimpotrivă, vă vor irita pielea. Mai bine folosiţi cele din coajă de salcie sau argilă pentru a scoate impurităţile.
  • Cremă pentru zona specială a ochilor - nu toate companiile adaugă ingrediente speciale zonei cu pricina.  Uneori, unele cremuri, de acest tip, conţin aceleaşi ingrediente ca cea pentru îngrijirea pielei feţei.
  • Nu tot ce preparaţi, acasă, din ingrediente naturale, este şi sănătos pentru piele. Acordaţi mare atenţie la doza pe care o puneţi şi ingridientele utilizate la diferite măşti,  căci  este posibil ca unele din aceste  să vă inflameze pielea.

Cafeluţa de Dimineaţă

0