555

Mihai Ghimpu: Comuniştii mi-au făcut oferte de bani grei! DETALII

Articol de PUBLIKA.MD, publicat in data de 18-02-2012, ora 15:16
 



 
Foto: Publika.md

 



Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că de când nu mai ocupă nicio funcţie în stat, a avut "oferte de bani grei", şi crede că ar fi vorba despre oschemă pusă la cale de comunişti. Ghimpu nu a precizat, însă, în schimbul a ce i s-ar fi propus bani. Acesta a menţionat doar, că nu a sesizat organele de drept, deoarece nu are probe concrete. Dezvăluirile au fost făcute într-un interviu pentru Europa Liberă.
Deşi recunoaşte că în Moldova, milioanele şi miliardele decid soarta ţării, în timp ce oamenii de rând trăiesc la limita sărăciei, Mihai Ghimpu spune că nu poartă nicio vină.
"Deja am avut oferte de bani grei, de când nu sunt în funcţie. Am să scot eu la iveală schema asta care e pornită de comunişti", a mărturisit acesta.
Liderul PL a explicat şi de ce nu s-a adresat, până acum, instituţiilor abilitate.
"Trebuie să mă adeveresc că este aşa. Am încercat să ajung, nu direct. Ştiţi cum se face la noi. Aşa că eu nu am treabă cu asta. Şi de aceea dorm liniştit. Nu am pietre în sân. Şi nu mi-i frică nici de unul, nici de altul. Mă deranjează să nu compromitem definitiv nu numai Alianţa, Curtea Constituţională, funcţia de preşedinte, dar înseşi valorile democratice", a precizat Ghimpu.
0