458

Cearta aliaţilor, bucuria comuniştilor


Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a comentat acid scandalul de ieri din Parlamentul de la Chişinău. Reamintim că deputaţii au amânat ieri propunerea preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, de a adopta un proiect de hotărâre, prin care ziua de 15 martie să fie stabilită drept dată a alegerilor prezidenţiale. Decizia respectivă a fost luată la insistenţa exponenţilor Partidului Liberal, care au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului.


“Alianţa şi-a arătat din nou neputinţa şi incapacitatea de a rezolva măcar o problem. Nu ştium cum doresc ei să aleagă şeful statului, dacă nici nu sunt în stare să stabilească data scrutinului. În acelaşi timp, liderii Alianţei vorbesc despre unitate şi consens între ei. Este un circ acest joc de-a alegerea preşedintelui”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NIT.


”Noi vrem să fie ales preşedintele, da ei vor să numească data. Numirea datei încă nu însemană că va fi ales preşedintele. Noi am făcut totul că să existe Alianţa. Noi suntem pentru alegerea preşedintelui, numai nu ne santajaţi. Ce-i aşa de greu de discutat un candidat? Noi nu vrem să călcăm şi-n greblă, şi-n lopată”, a declarat ieri liderul PL, Mihai Ghimpu.


”Sigur că ne pare rău. Domnul Ghimpu a spus foarte clar că PL votează preşedintele Republicii Moldova şi ca nu va participa la identificarea candidatului. Eu nu vreai să intrăm pe domeniul fantasticului. O săptămână nu conteaza”, a spus, la rândul său, preşedintele fracţiunii parlamentare a PD, Diacov.


”Sper că vom reuşi să ajugem la un consens cu colegii noştri din PL. Procedura de identificare a unei candidaturi nu a fost sistată. Noi am avut candidaturi chiar şi pentru ziua de 15 ianuarie. Noi vom propune primul set de candidaţi acestui arbitru, care s-a poziţionat ca un arbitru. Vom propune un candidat care va fi acceptat şi de PL”, susţine, la rândul său, liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ.


24h.md

0