597

Godea cu modificări la procedura de desfășurare a alegerilor prezidențiale

Deputatul neafiliat Mihai Godea a propus un proiect de lege în Parlament care prevede modificări la procedura de desfăşurare a alegerii șefului statului. Acesta prevede ca, ”Comisia specială să asigure securitatea procesului de votare, iar buletinele deschise Comisia să le anuleze, cu eliberarea altor buletine și să asigure secretul votului,iar scrutinul să fie declarat nul dacă la el nu vor participa 61 de deputaţi”, a declarat Godea astăzi, 16 februarie, în cadrul conferinței de presă.
”De asemenea, propunem micșorarea numărului de deputați care pot propune un candidat la funcția de președinte al RM, dacă conform legislației în vigoare cu regulamentul Parlamentului, 5 deputați pot forma o fracțiune, de ce ei deputați nu pot propune o candidatură la funcția de președinte”, mai spune Godea.
Potrivit liderului PAD, proiectul mai prevede și verificarea mai amănunţită a candidaţilor şi organizarea alegerilor prezidenţiale în termen de cel mult un an de la dizolvarea Parlamentului.
Proiectul urmează a fi examinat în comisii. Deocamdată, acesta nu a fost inclus pe ordinea de zi.
Mihai Godea a mai spus că zilelele trecute a avut discuții și consultări cu participanții fracțiunilor parlamentare.” M-am întâlnit și cu reprezentanții opoziției și cu vicepreședintele parlamentului, Artur Reșetnicov, nu am discutat cu fracțiunea PL și cu grupul socialiștilor, dar sperăm să o facem în perioada imediat următoare, sperăm să avem azi mîine această discuție”, a mai adăugat acesta.
 
politik.md

0