832

Google, amendata in Franta pentru ca ofera servicii de navigatie gratuite!

  O instanta din Franta i-a cerut Google sa plateasca daune de 660.000 de euro pentru ca ofera servicii de navigatie gratuite. Este vorba de popularul Google Maps.


 
 

Povestea este bizara. O firma din Hexagon, Bottin Cartographes, care ofera servicii similare clientilor corporate, dar contracost, a dat in judecataGoogle, pe care o acuza de pozitie dominanta pe piata. 
 
Interesant este faptul ca firma a castigat procesul, iar Google este obligata sa le plateasca celor de la Bottin daune in valoare de 660.000 de euro. Mai mult, gigantul american trebuie sa achite si costuri de judecata in valoare de 15.000 de euro. 
 
"Google este convinsa ca un serviciu de navigatie gratuit si de calitate foarte buna este benefic pentru utilizatorii de internet si site-uri", s-a multumit sa declare un purtator de cuvant al Google Franta. Ce mai poti sa spui cand primesti o astfel de sentinta? 
 
Google Maps a fost prima aplicatie destinata sistemului de operare Android care a atins pragul de 50 de milioane de descarcari, la jumatatea anului trecut. 
 
Serviciul de harti al Google este folosit de circa 200 milioane de oameni din intreaga lume, iar utilizatorii navigheaza anual in total 19,3 miliarde de kilometri ghidati de Google Maps. 
Autor: Adrian Popa
 
0