425

Bârfele diplomaţiei moldoveneşti

 Americanii cred că moldovenii vor avea un preşedinte în cel mult două săptămâni. Asta le-a spus ambasadorul Moldovei la Washington, Igor Munteanu, membrilor Congresului SUA. Declaraţia a şocat clasa politică de la Chişinău. În timp ce unii lideri ai alianţei de guvernare cer diplomatului să nu răspândească informaţii confuze, ministerul de Externe promite să vină cu explicaţii pe parcursul zilei.

Ambasadorul a făcut declarația în cadrul unor audieri pe tema Moldovei la Washington, în Comisia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a Congresului american. Declraraţiile lui Munteanu i-a luat prin surprindere pe lideriiipolitici de la Chişinău. Alianţa de guvernare habar nu are despre ce vorbeşte diplomatul.

Şefii fracţiunilor parlamentare spun că în următoarele zile va avea loc şedinţa consiliului AIE, pentru a decide dacă va fi organizat un nou scrutin prezidenţial, sau va rămâne în vigoare referendumul constituţional anunţat anterior. Ulterior, hotărârea liderilor alianţei va fi supusă votului în Parlament, care va avea loc, cel mai probabil, pe 9 februarie.
 
jurnaltv 
0