390

Ghimpu mai puţin sigur că refrendumul va avea loc

 
Liderul PL, Mihai Ghimpu crede că dacă se ajunge le alegeri anticipate, acesata însemană moarte sigură pentru Alianţă.
 
”PL nu se teme de anticipate, noi suntem în creştere, în comparaţie cu colegii noştri. Noi, PL, nu deţinem funcţii de care să ne temem că o să le pierdem. Noi nu avem funcţia de speaker şi nici n-o s-o avem”, a declarat liderul PL luni, 30 ianuarie, în cadrul emisiunii “În Profunzime”.
 
Ghimpu mai spune că dacă Alianţa decide candidatul AIE poate fi înlocuit. Pentru PLDM e mai uşor. E Lupu, nu-i Lupu, ei au funcţia de prim-ministru, votată de noi. Lor li-i totuna. Pentru noi două partide, e mai delicat. Nu s-a realizat. De aia spuneam, că daca va veni timpul, va fi oare gata al treilea să stea un an jumatate fără funcţie?”, spune liberalul.
 
Şi ideea referendumului pare mai puţin reală pentru liderul PL. ”Dacă va fi, dar eu am sentimentul ca nu prea. Cineva împinge lucrurile ca să nu fie referendum. Cineva vrea cu o împuşcătură să ucidă mai mulîi iepuri: nici să fie Ghimpu speaker, nici Lupu preşedinte. Ca să nu hrănim oamenii cu linguriţa, oamenii trebuie singuri să înţeleagă”, a adăugat Mihai Ghimpu, evitând să dea vreun nume.
 
De asemenea, Ghimpu spune că Alianţa respinge ideea lui Igor Dodon de a stabili data alegerilor la 29 februarie. Potrivit lui, Dodon nu face parte din majoritatea parlamentară, ca să hotărască data alegerilor. “Noi n-o să votăm cu ochii închiăi data alegerilor. Noi o să votam doar daca o sa fim siguri, convinşi. Comuniştii nu au procent datorită muncii lor şi deşteptăciunii lor, dar datorită Alianţei, noi i-am adus aici cu neîntelegerile noastre. Dar PL are vina cea mai mică aici”, a mai adăugat liberalul.
    
Sursa: Politik.md cu referire la Pro TV
0