625

Voronin îi scrie scrisoare lui Lupu


Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, i-a trimis o scrisoare președintelui interimar al RM, Marian Lupu, în care îi cere să dizolve Parlamentul şi să stabilească data alegerilor anticipate.
 
Voronin critică dur actuala guvernare. „Deja este clar pentru toţi, că timpul prevăzut de Constituţia Republicii Moldova pentru alegerea şefului statului a expirat. Pe parcursul anului trecut Parlamentul nu şi-a îndeplinit obligaţia, majoritatea de guvernare nu a putut să aleagă preşedintele în termenii prevăzuţi de legislaţia în vigoare. Astfel, Parlamentul Republicii Moldova, în mod automat, şi-a pierdut împuternicirile şi a devenit nelegitim. Prin urmare, s-au creat circumstanţele necesare pentru dizolvarea lui”, se arată în scrisoarea lui Voronin.
 
Liderul PCRM îl atenționează pe Marian Lupu că încercările de a păstra actuala guvernare reprezintă „una din cele mai grave crime săvârşite în faţa poporului –uzurparea puterii”, iar dacă va dizolva Parlamentul, acesta ar putea parțial să-și ispășească vinovăția.
 
point.md
0