588

Streleț comentează scrisoarea comuniștilor către Lazurca


Deputații comuniști au cerut astăzi statului român să ia măsuri cu politicienii moldoveni care dețin cetățenia acestui țări. 
 
Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, vizat în declarațiile comuniștilor, consideră că acestea nu trebuie luate în serios.
 
„Este o încercare disperată de a capta atenția publică, operând cu falsuri, care sună frumos, sonor, senzațional, însă declarațiile respective sunt bazate pe un fals”, a comentat acesta în cadrul unei intervenții la Publika TV. 
 
Potrivit lui Streleț, comuniștii știu doar să manipuleze, pentru că asta au făcut mulți ani la rînd. „Primul fals este că ar exista situații de uzurpare a puterii de stat. Nu este încălcată nicio buchie a normelor legale. Al doilea - cetățenii cu dublă cetățenie nu ar putea deține funcții publice. E o tâmpenie comunistă. Lumea serioasă nici nu trebuie să reacționează la astfel de tâmpenii”, a mai spus liberal-democratul. 
UNIMEDIA precizează că legislația Republicii Moldova permite cetățenilor să dețină cetățenie multiplă. Codul electoral al Republicii Moldova, Legea despre statutul deputatului în Parlament, Legea cu privire la Guvern, Legea cu privire la Curtea Constituţională, Legea cu privire la Curtea Supremă de Justiţie, alte legi ce reglementează administraţia publică centrală şi locală,  nu conţin prevederi sau restricții cu privire la funcționarii publici cu două sau mai multe cetăţenii.   
 
point.md
0