498

Ghimpu îi răspunde lui Filat şi Dodon


Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu exclude că preşedintele ar putea fi ales fără voturile PL. 
 
Asta pentru că Partidul Liberal nu va alege un şef al statului împreună cu grupul lui Igor Dodon, soluţie pe care a mizat atît fostul comunist, cât şi liberal-democratul Vlad Filat. Ultimul a declarat recent că nu au fost depăşite toate şansele de a alege un preşedinte cu 62 voturi necomuniste, chiar dacă AIE a decis să organizeze un referendum constituţional.
 
"Dacă doresc să aleagă şeful statului fără voturile liberalilor, poftim.  Dar ceea ce spune unul, că avem 62 de mandate necomuniste, să-i spună lui popa. Dacă el crede că are 62, să facă automat minus 12. Nu poate vorbi nimeni în numele Partidului Liberal. Ăstea nu-s 62 anticomuniste. Ăstea-s 62 pe care vrea unul să le folosească şi să rezolve problemele cum vrea el. Partidul Liberal nu va merge niciodată să alegem un preşedinte cu Dodon.
 
Fiindcă Dodon va accepta un candidat de stînga, antiromân, antirepublică, prorus. Şi noi nu pentru asta luptăm", a declarat Ghimpu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.  


Potrivit lui, renunţarea la ideea de referendum, ar însemna sfîrşitul Alianţei. "Şi nu numai al Alianţei. Vor veni comuniştii încă pe mulţi ani înainte. Sau vor aduce nişte sateliţi şi atunci nu se ştie cine şi unde va sta", a conchis acesta.
 
UNIMEDIA precizează că liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat în repetate rânduri că pledează pentru alegerea unui candidat de compromis cu 62 de voturi necomuniste. Mihai Ghimpu însă, a declarat că candidatul AIE la funcţia de preşedinte trebuie să rămână Marian Lupu, aşa cum e stipulat în Acordul de constituire a AIE. Negocierile cu grupul Dodon au eşuat, iar Filat l-a acuzat de această "ratare" pe liderul PL.  
 
point.md
0