863

Băsescu: Sunt comandant și nu am ratat niciodată destinația. Nu o să o ratez nici acum cu România!

Foto: caleaeuropeana.ro
Președintele României, Traian Băsescu, a ținut azi seara un discurs, în care s-a adresat românilor. Acesta s-a referit în mare parte la situația politică și protestele care au avut loc în statul vecin, scrie hotnews.ro

Oficialul a spus că mai face gafe din când în când, dar a menționat că principala sa prioritate acum este de "a restabili legatura de încredere între acesta și acea parte a populatiei care și-a pierdut încrederea în președinte". 

Băsescu nu a făcut niciun anunța major, dar a menționat în repetate rânduri că "știe ce trebuie făcut in continuare".

"Eu stiu ca pentru romani obligatia presedintelui de a-i reprezenta continuu e unul din imperativele majore As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi este extrem de clar situatia in care se afla.In momentul de fata, ne aflam intr-o situatie de criza [...] Evolutiile interne din ultimii doi ani au suprapus peste criza si masuri extrem de puternice de modernizare a statului [...] Aici, responsabilitatea mea e majora, si va rog sa luati toate discursurile mele din campania din 2009, pentru ca modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra caruia m-am angajat inainte de a deveni pentru a doua oara presedinte; [...] Nu ascund ca adesea a trebuit sa am iesiri publice pentru a stimula indeplinirea acestor obiective. [...] Sper ca la mijlocul lui februarie statistica sa confirme o crestere economica de 2,5 din PIB, una din cele mai mari din UEPoporul nu se serveste numai in declaratii la televizor, ci si prin fapte, iar revizuirea Constitutiei este o proba a responsabilitatii clasei politice romanesti", sunt câteva din declarațiile importante ale președintelui român.

Acesta a mai spus că știe încotro trebuie să direcționeze țara. "Aș trage o concluzie pana la acest punct: stim unde suntem , ce avem de facut, care este orizontul pentru ca la terminarea crizei Romanie sa poata valorifica din plin sansa iesirii din criza economica europeana si globala. [...] As vrea sa mai dau o explicatie pentru niste etichetari pe care le-am primit constant in mod nedrept, dincolo de cea de dictator - Un dictator pe care il injuri de dimineata pana seara nu imi pare a fi chiar dictator. [...] Fara stabilitate, va asigur ca nu avem nicio sansa. Cu stabilitate politica, cu intelegere intre partide, ce date isi stabilesc pentru alegeri, e treaba lor, cu certitudine reusim, si ar fi pacat ca politicieni lipsiti de responsabilitate sa dea cu piciorul sacrofililor pe care de doi ani le fac romanii", a mai spus șeful statului român.

Traian Băsescu și-a încheiat discursul spunând următoarele cuvinte: "În ce ma privește, sunt de meserie comandant de navă și nu am ratat niciodată destinația. Nu o să o ratez nici acum cu România". Acesta a mai spus că președinții nu demisionează în perioade de criză. 

UNIMEDIA precizează că de mai bine de o săptămână, în România au loc proteste antiguvernamentale. Acestea au degenerat de mai multe ori în dezordini în masă. Protestatarii spun că sunt nemulțumiți de pensiile și salariile joase, dar și de politicile guvernării.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la hotnews.ro

0