449

DODON Vrea Alegeri Pe 29 Februarie

De la vorbe a trecut la fapte. Deputatul socialist, Igor Dodon, a înaintat astăzi un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerii preşedintelui pe 29 februarie.
Potrivit lui Dodon, acestă dată are o semnificaţie importantă. „Această zi în calendar are este o dată la patru ani. Sperăm ca, după trei ani de nealegere a președintelui, pe 29 februarie să alegem un președinte pentru patru ani înainte și pentru stabilitate politică în țară” a declarat Dodon.
În ceea ce priveşte candidatul pentru care ar vota deputaţii socialişti Dodon a declarat „ Noi nu am vorbit de un candidat apolitic, noi am vorbit de unul apartinic. Nu contează de cine este propus”  „Vreau să văd domnul Lupu renunţă la calitatea sa de membru de partid şi apoi vom discuta” a subliniat acesta cu referinţă la fostul candidat AIE la preşedenţie.
În ceea ce priveşte referendumul constituţional din aprilie curent, Dodon a declarat că nu are sorţi de izbândă. În ceea ce priveşte poziţia PSRM, acesta a declarat că încă nu s-au decis, dar va fi la sigur ori boicotarea referendumului, ori va chema societatea să voteze împotriva modificării Constituţiei.
sursa: www.indirect.md

0