493

Focșa: Am servit doar puțină șampanie


După mai bine de două săptămâni de tăcere, Ministrul Culturii, Boris Focşa, a vorbit astăzi în faţa camerelor de luat vederi despre seara când a fost adus la Poliţia Rutieră, fiind suspectat că a condus în stare de ebrietate.
 
Focşa susţine că a consumat doar puţină şampanie şi că nu a condus maşina ci doar se afla pe scaunul şoferului. 
„Nu eram în stare de ebriatete. Nu ştiu cât alcool aveam în sânge. Dosarul e în examinare. N-am văzut expertiza medico legală. Am servit doar un pic de şampanie, dar atât cât se cuvine. M-am urcat ca să-mi aprind o ţigară. Eram în dreptul meu legal, eram în maşină”, a declarat Foșca, după ședința Guvernului.
 
Demnitarul afirmă că nu vede niciun motiv să-şi dea demisia şi respinge acuzațiile de trafic de influenţă. „Trebuie să existe şi dovezi, altfel intrăm în haos. Eu până la urmă nu înţeleg de unde şi până unde s-a luat tot acest show”, a mai spus Foșca.
Boris Foşca a vizitat Poliţia Rutieră chiar în ajun de Crăciun. Atunci, ministrul a recunoscut că a consumat alcool, dar declara că nu el ci soţia sa era şoferul maşinii în care venise la sediul Poliţiei Rutiere. Ministrul s-ar fi deplasat la secţia de poliţie pentru a sări în ajutorul consilierului său, Dumitru Acriș. 
 
Ultimul a fost prins beat la volan de oamenii legii. Iniţial, Focşa a refuzat să treacă testul de alcoolemie, dar, până la urmă a cedat. Poliţiştii erau siguri că ministrul Culturii ar fi condus în stare de ebrietate, însă ulterior au încercat să muşamalizeze incidentul. Deşi rezultatele testului sunt gata, atât Poliţia Rutieră cât şi Procuratura Municipală au luat apă în gură şi refuză categoric să divulge gradul de alcool depistat în sângele demnitarului
 
point.md
0