455

FLASH: Ministrul român de Externe, demis din funcție!




 
Ministrul de Externe al României, Teodor Baconschi, a fost demis din funcție pentru declaraţii jignitoare la adresa manifestanţilor români. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă, în plenul Parlamentului român, convocat de urgență în legătură cu protestele din România.


Demiterea ministrului Baconschi a fost anunțată de premierul român Emil Boc, în cadrul discursului susţinut în şedinţa extraordinară a Legislativului de la București.

„Regret derapajele şi stângăciile verbale ale unor colegi referitoare la protestatari. Am luat decizia revocării ministrului de Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute”, a declarat premierul Emil Boc, citat de Antena 3.


Teodor Baconschi nu este acum în România, iar vestea îl va ajunge la Bruxelles, unde oficialul român participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Baconschi a fost demis pentru că recent, într-o postare pe blogul său, a comparat protestatarii cu o „mahala violentă şi ineptă”.
 
jurnal

0