1692

Scandal pe ritmurile Eurovision-2012

Sunstroke Project şi Olia Tira care, acum doi ani, au reprezentat Moldova la concursul internaţional de muzică "Eurovision", de această dată nu au trecut de prima etapă a preselectiei naţionale. 
 
Piesa "Superman", pe care au prezentat-o interpreţii, a picat testul de originalitate.  
Concluzia juriului a fost confirmată de notarul Viorica Nagacevschi. 


"Juriul este cel care ia o atitudine faţă de anumite lucruri care se petrec şi piesa a picat la testul de originalitate lucru care este trecut în procesul verbal, iar eu am legalizat semnătura tuturor mebrilor juriului care a decis în aşa mod", a declarat notarul. 


Producătorul Serghei Orlov respinge acuzaţiile potrivit cărora piesa ar fi fost plagiată. "Pretenţiile în legătură cu plagiatul pot fi prezentate, şi un jurist trebuie să ştie acest lucru, doar de către persoana care deţine drepturile de autor sau autorul lucrării. 
 
 
După cum aţi văzut, există scrisoarea care confirmă că autorii acestei lucrări nu au niciun fel de pretenţii şi orice om care gândeşte normal nu va numi acest lucru plagiat. Există norme juridice, care sunt destul de dure şi clare tuturor şi care arată ce este plagiatul", a explicatul producătorul.  


Membrul juriului, Andrei Sava spune că decizia a fost obiectivă. "Eu ştiu ce note s-au pus. Sunt şi pozitive pentru Sunstroke ce din start dovedeşte că acest proiect despre care se vorbeşte, acest plan Barbarosa de a-i scoate pe ei din concurs sau de ai interzice sau de ai descalifica, e o minciună de fapt", a spus Andrei Sava.  


În cea de-a doua etapă a preselecţiei naţionale a concursului Eurovision 2012 au fost acceptate 60 de piese dintre cele 85 audiate de juriu. 
 
point.md
0