605

Roșca se pregătește de proteste: Duminică așteptăm în PMAN mii de oameni


 
Comitetul pentru apărarea democrației și Constituției, în frunte cu creștin-democratul Iurie Roșca, anunță că primul protest împotriva "guvernării oligarhice" va avea loc duminică în PMAN din Capitală. 


Deși spune că a primit informații din teritoriu, că autoritățile încearcă să împiedice deplasarea protestatarilor din raioane, Roșca spune că se așteaptă la prezența a mii de susținători.


Acesta declară că protestele vor continua până cînd AIE nu va îndeplini cerințele protestatarilor: schimbarea componenței CEC, demiterea președintelui Curții Constituționale, demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate. 

 
Roșca nu exclude că protestele vor continua și în zilele de lucru și că s-ar putea extinde în toată țara. „Pentru duminică sunt pregătite surprize”, a adăugat acesta.
 

UNIMEDIA precizează că acum o săptămână, fostul lider PPCD, Iurie Roșca, a cerut demisia Alianței pentru Integrare Europeană și anunțarea alegerilor anticipate. În susținerea cerințelor sale, Roșca a declarat că va organiza proteste stradale de amploare. Recent, creștin-democratul a anunțat despre constituirea Comitetului pentru apărarea democraţiei şi a Constituţiei și a îndemnat oamenii să iasă în stradă. Din acest comitet fac parte membri ai PPCD, istorici și actori politici.
 
unimedia

0