467

"PPCD împreună cu PCRM va da în gât actuala guvernare"


"PPCD împreună cu PCRM va da în gât actuala guvernare".  Este declaraţia făcută de fostul lider al Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca, în cadrul unei Ediţii Speciale la Publika TV.
 
Iurie Roşca s-a arătat nemulţumit de faptul că PPCD este asociat cu PCRM în ceea ce priveşte acţiunile de protest anunţate pentru zilele următoare. "În general resping orice improvizaţii de acest gen: PPCD cu PCRM sau PCRM cu PPCD. Aşa sau viceversa, PPCD cu PCRM o să dea în gât actuala guvernare", a declarat acesta.
 
"Dacă cineva crede că mă va intimida asociindu-mă cu PCRM, o va da în bară. Am iniţiat crearea Comitetului pentru Apărarea Democraţiei şi a Constituţiei fără a reprezenta PPCD. Acest comitet a fost format exclusiv din personalităţi publice care nu sunt afiliate politic", a precizat politicianul.
Pe 18 ianuarie, mai mulţi politicieni extraparlamentari au format Comitetul pentru Apărarea Democraţiei şi a Constituţiei. Printre membrii acestuia se numără Iurie Roşca, Anatol Plugaru, Pavel Midrigan şi alţii. Politicienii au criticat comportamentul actualei guvernări şi au cerutdemisia actualei componenţe a Comisiei Electorale Centrale şi a preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase. Comitetul a chemat cetăţenii la proteste şi a promis că va restabili ordinea în ţară.
 
Pe 19 decembrie, şi Partidul Comuniştilor a anunţat că va organiza proteste împreună cu Partidul Popular Creştin Democrat din Moldova şi nu se vor supune autorităţilor.
 
point.md
0