941

Presa italiană: O moldoveancă, căutată de polițiști, pentru că se afla lângă căpitan în momentul naufragierii Costa Co

Foto: adevarul.ro
O moldoveancă de 25 de ani, pe nume Domnica, aflată pe nava Costa Concordia naufragiată săptămâna trecută, este căutată de oamenii legii din Italia, scrie publicația Adevărul, citând presa italiană. Oamenii legii o consideră un martor foarte important, pentru că s-ar fi aflat în camera de comandă împreună cu căpitanul Francesco Schettino în momentul când acesta a îndreptat vasul spre stânci.

Potrivit presei de la Roma, tânăra nu figura pe lista de pasageri și călătorea clandestin. Mai mult, în momentul tragicului incident, blonda ar fi luat cina cu căpitanul.

Domnica Cemortan, o balerină de 25 de ani din Republica Moldova, care are cetățenie română și de câțiva ani locuiește la București. Ea era angajată ca international hostess în compania Costa Crociere și traducea informații pentru pasagerii ruși. Revenind la Chișinău, ea a declarat pentru Adevărul, că a făcut parte din echipajul navei, iar după expirarea contractului și-a luat o săptămână de vacanță pe Costa Concordia, cadou de ziua ei de naștere.

Ea a confirmat că în momentul naufragiului se afla pe punte alături de căpitan și alți ofițeri. „Eram la cină cu prietenii, la ora 21.30. Am urcat pe punte şi le traduceam călătorilor ruşi informaţia oferită de ofiţeri”, spune tânăra.

Ea însă a negat faptul că ar fi cinat cu capitanul și că s-ar fi aflat ilegal la bordul navei. Blonda a ținut să asigure că Francesco Schettino, căpitanul navei este unul dintre cei mai buni căpitani din companie și a făcut totul pentru a salva cei 4.00 de pasageri. Domnica spune că după ce vasul s-a răsturnat, el încă a reușit să-l aducă spre mal, pentru a fi mai ușor să evacuezi oamenii.

UNIMEDIA amintește că nava Costa Concordia, care efectua o croazieră pe Marea Mediterană, a naufragiat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, în jurul orei 22.00 (ora Moldovei) pe un banc de nisip în apropiere de Insula Giglio, la sud de Toscana. Nava de croazieră italiană transporta în total 4230 de persoane dintre care 3216 de pasageri. Până în prezent au fost găsite 11 cadavre, dintre care cinci au fost identificate. Bilanțul celor dispăruți fără urmă este de 28 de persoane, celor rănite la 60. Printre pasageri se număra și 6 moldoveni. Aceștia, însă, nu au avut de suferit.
Căpitanul navei Costa Concordia Francesco Schettino, de 52 de ani, a fost arestat sub acuzația de omucidere și abandonare a navei înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. El riscă 12 ani de închisoare. Potrivit serviciului de presă al MAI, autoritățile italiene nu au luat deocamdată legătura cu poliția moldovenească pentru a o găsi pe Domnica. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la adevărul.ro

0