491

Lupu: Nu m-am temut, nu mă tem și nu mă voi teme de Sârbu




 
 După ce ieri juristul PCRM, Sergiu Sârbu, a cerut Procuraturii condamnarea lui Marian Lupu pentru „falsificarea alegerilor și uzurparea puterii în stat”, astăzi președintele interimar afirmă că nu are nicio frică de comuniști.


„Toate aceste demersuri sunt politice pentru a isteriza situația. Și nu întâmplător, este legătura cu referendumul. Ceea ce probabil că se înscrie în modul de comportament și strategia pe care o vor încerca să o promoveze PCRM. Îmi pare rău doar de faptul că acest demers e făcut de Sârbu, care din fracțiunea PCRM, îmi pare unul dintre cei mai echilibrați și raționali. El a fost printre cei care apăra ideea opțiunii de a arăta buletinul de vot. Asta demonstrează că execută o comandă politică”, a declarat Lupu.


Fiind scolicitat de jurnaliști să spună dacă va renunța la imunitatea parlamentară, așa cum i-a sugerat Sârbu, președintele nu pare dispus să asculte sfatul comunistului.

„Nu m-am temut, nu mă tem și nu mă voi teme de nimeni, inclusiv de Sârbu”, a declarat Lupu.


Marian Lupu spune că PCRM cere anchetarea sa doar pentru a face isterie. Lupu crede că a acţionat perfect legal atunci când a propus ca deputaţii să arate buletinele de vot în ziua alegerilor prezidenţiale. 

PCRM a cerut ieri Procuraturii Generale iniţierea unui dosar penal pe numele preşedintelui Parlamentului. Sergiu Sârbu susţine că liderul democrat a încălcat conştient legea, când a propus ca deputaţii să arate buletinele de vot în ziua alegerilor prezidenţiale. 
 
jurmal

0