503

CC condamnă "mesajele denigratoare" lansate Filat

Curtea Constituţională (CC) respinge afirmaţiile prim-ministrului Vlad Filat precum că, ceea ce s-a întâmplat la Î.S. "Registru" este o consecinţă a Hotărârii CC.


"Curtea Constituţională precizează că litigiile în care este implicată Î.S. "Registru" nu ţin de competenţa sa, iar hotărârile judecătoreşti adoptate în dosarul la care a făcut referire premierul în declaraţiile sale sunt anterioare hotărârii CC, în acest dosar existând o hotărâre din iulie 2011 a Judecătoriei Economice de Circumscripţie Chişinău, menţinută în vigoare de către Curtea de Apel Economică printr-o decizie din 13 decembrie 2011", se scrie într-un comunicat de presă al CC.


Cu referire la acuzaţiile aduse, Curtea precizează că nu emite hotărâri în funcţie de oportunitatea sau calculele politice ale unui sau altui partid, ci în funcţie de corespunderea actului normativ contestat Constituţiei.
De asemenea, instituţia condamnă vehement mesajele denigratoare şi tentativele de a antrena Curtea în gâlcevile politice şi consideră că este inoportun şi periculos a acuza justiţia constituţională de insuccesul unor anumite demersuri politice.


Amintim că, zilele trecute, Vlad Filat a declarat pentru Publika TV că o instituţie de stat a fost supusă recent unui nou atac raider. Prejudiciului poate fi de41 de milioane de dolari.


Foto: tribuna.md 


publika.md

0