1908

România participă la Eurovision 2012


În 2012, 43 de țări, printre care și România, iau startul la cea de-a 57-a ediție a  Eurovision, ce se va desfășura anul acesta în mai, la Baku, Azerbaijan. EBU consideră că este o ediție-record, deoarece un număr atât de mare de țări interesate, 43, nu s-a mai văzut din 2008. Lista cu cele 43 de tări înscrise la Eurovision a fost publicată ieri, iar tragerea de sorți care va împărți țările participante în două semifinale va avea loc joi, 26 ianuarie 2012.
 
Republica Cehă nu va participa la concurs iar Polonia a anunțat că se retrage, televiziunea concentrându-se pe Campionatul European de Fotbal (găzduit de Polonia și Ucraina) și pe Jocurile Olimpice de Vară. EBU încă încearcă să convingă Polonia să rămână în concurs prin asistarea televiziunii naționale în difuzarea altor evenimente importante și printr-o reducere a taxei de participare. 
 
Deși Monaco declarase că a luat în considerare o posibilă revenire în concurs, pe 3 decembrie 2011, Phil Bosco, un fost șef de delegație, a comunicat unui site în limba franceză că TMC, televiziunea națională monegască, nu intenționează să revină în Concursul Muzical Eurovision în viitorul apropiat, pentru că nu există buget rezervat pentru acest lucru.
 
union
0