364

Acuzații dure la adresa Curții Constituționale


”Curtea Constuțională s-a transformat într-un organ politic, corupt pînă-n măduva oaselor, în care executarea comenzilor politice şi intereselor materiale a devenit o prioritate”, se arată într-un comunicat al fracțiunii PCRM din Parlament.

Potrivit sursei, deputații comuniști își retrag încrederea faţă de Curtea Constituțională și anunță că de azi înainte, unica autoritate de jurisdicţie constituţională în Republica Moldova va fi – poporul Republicii Moldova.

 Comuniștii se declară nemulțumiți de ultimele hotărâri şi  acţiuni ale Curţii Constituţionale, pe care le califică drept ”o lipsă totală de respect faţă de Constituţia Republicii Moldova”.
 
”Condamnăm faptul că Curtea Constituţională, în special judecătorii Tănase, Puşcaş, Railean, Şterbeţ, în loc să atenţioneze întreaga clasă politică, şi în special guvernarea, despre necesitatea respectării exacte a cadrului legal, pentru a nu admite cea mai gravă crimă împotriva poporului – Uzurparea puterii în stat, aceştia chiar se fac complici la violarea Constituţiei Republicii Moldova”, se menționează în comunicat.


 Fracţiunea PCRM constată cu certitudine faptul că Curtea Constituţională a Republicii Moldova şi-a pierdut în totalitate dreptul de a se numi autoritate de jurisdicţie constituţională, în actuala componenţă, iar prin acţiunile şi deciziile sale s-a discreditat în faţa întregului popor. Acei judecători, care s-au făcut complice la uzurparea puterii de stat urmează să-şi prezinte imediat demisia.
Menționăm că exceptându-l pe Alexandru Tănase, ceilalți membri ai Curții Constituționale au fost aleși pe timpul guvernării comuniste.
 
union
0