513

Judecătorii Curţii Constituţionale aşteaptă scuze de la Filat



Preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase este indignat de acuzaţiile care  au fost aduse instituţiei pe care o conduce, în legătură cu presupusul atac raider de la ÎS„Registru”. Acesta aşteaptă explicaţii şi scuze de la premierul Vlad Filat care a spus că atacul asupra instituţiei de stat a fost posibil după ce Curtea Constitutională a declarat ilegală hotarârea de anul trecut a guvernului privind asumarea responsabilitaţii.
 
“Această afirmaţie a premierului nu are nimic comun cu realitatea şi aşteptăm scuze din partea lui  Vlad Filat şi să ne explice ce legătură are aici hotărârea Guvernului anulată de CC”, a declarat Alexandru Tănase în cadrul emisiunii “Moldova în direct”.
Preşedintele CC crede că Vlad Filat nu a făcut aceste declaraţii cu gând rău, ci mai degrabă "a fost victima celui care-i scrie textele”, a opinat Tănase.
 
Judecătorul consideră  că vinovaţii din acest caz scandalos nu trebuie căutaţi în 2012, ci mult mai devreme, în acea perioadă în care au fost semnate contractele dintre ÎS “Registru” şi companiile străine.
Tănase afirmă că în urma analizei, Curtea Supremă de Justiţie poate anula decizia primei instanţe şi “Registru”  va scăpa de prejudiciul de 41 mil de dolari.
 
union
0