424

MAE-ul rusesc vine cu acuzaţii dure la adresa Chişinăului



Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse acuză R.Moldova că a refuzat să colaboreze cu partea rusească în anchetarea omorului săvârşit la 1 ianuarie 2011, pe podul de la Vadul lui Vodă.
 
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a declarat astăzi, într-o conferință de presă că  R.Moldova a refuzat să le dea toate  problele solicitate, pentru a  elucida   circumstanțele omorului lui Vadim Pisari.
 
”Cu regret, partea moldovească a refuzat să coopereze pe deplin, în special, nu ne-a fost oferit automobilul pentru a-l putea examina pentru  a înţelege traiectoria şi balistica glonţului. În schimb, se încearcă de a politiza problema, dar eu sper că spiritele se vor calma", a spus Serghei Lavrov, citat de Ria Novosti.
 
Lavrov a mai adăugat că misiunea de pacificare de pe Nistru trebuie să rămână în acelaşi format şi să nu fie anulată  din cauza incidentului de la 1 ianuarie 2012.  „Încercarea unor părți de a folosi acest tragic incident în scopurile politice proprii este o adevărată profanare”, a specificat Lavrov.
 
Contactat de UNION, procurorul militar Ion Dediu a refuzat să comenteze declaraţiile ministrului rus de externe. Întrebat dacă Rusia a solicitat probe în cazul omorului de pe Nistru  şi nu le-au fost oferite, Dediu a declarat: "Este secretul anchetei şi Procuratura Militară se va expune pe marginea acestui subiect când va fi cazul."
union
0