457

PSD vrea să se alăture PCRM


Partidul Social Democrat vine cu un apel către Partidul Comuniștilor de a se uni în lupta împotriva AIE. Social-democrații recunosc că nu dispun de bani și resurse umane suficiente pentru a intra în bătălia cu coaliția de guvernământ. 
 
„Astăzi Partidul Social Democrat din Moldova stă în faţa unei alegeri în lupta sa împotriva planurilor AIE: fie să acţioneze de sine stătător, cu riscul de a nu avea acces la mass-media, de a nu avea resurse financiare necesare, de a nu avea suficiente resurse umane în teritorii, sau să se unească cu partidele de stânga în lupta împotriva adversarilor puternici ai AIE. Alegerea noastră este consolidarea forţelor politice, care respectă drepturile constituţionale ale cetăţenilor şi gata să apere Constituţia RM, iar primul apel în acest sens este adresat Partidului Comuniştilor”, se spune în declarația PSD.
 
Social-democrații recunosc că în repetate rânduri au venit cu critici la adresa comuniștilor, dar subliniază că Congresul Civic inițiat de PCRM nu va avea sorți de izbândă, dacă la el nu se vor alătura și alte formațiuni.  
 

„Este firesc, că între membrii partidelor noastre există diferenţe şi puncte de vedere diferite, dar în momentele dificile pentru poporul ţării, noi suntem obligaţi de a fi împreună şi de a lupta în numele triumfului Constituţiei Republicii Moldova.  Partidul Social Democrat a demonstrat societăţii că este neangajat şi consecvent în acţiunile sale în lupta împotriva politicii antiumane şi antisociale, promovate de AIE”, asigură PSD. 
 

Membrii formațiunii se declară împotriva referendumului constituțional inițiat de AIE, care are scopul de a menține Alianța la putere. De asemenea, social- democrații critică coaliția de guvernământ pentru încălcarea Constituției, declarând că liderii AIE dar și grupul Dodon au afișat intenționat buletinele de vot la scrutinul din 16 decembrie, pentru a anula ulterior alegerile și a rămâne la putere. 
 
point
0