858

Justiția lui Plahotniuc lovește din nou






Viorel Țopa a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Deja nu mă mai miră. Doar mă întrebam când va veni ziua în care și Viorel Țopa va fi condamnat, după ce alți doi activiști importanți ai mișcării ”Antimafie”, Sergiu Mocanu și Victor Țopa au fost pedepsiți aspru pentru că s-au răsculat împotriva mafiotului numărul 1 din această țară, Vladimir Plahotniuc.


Judecătoarea Natalia Simciuc s-a mutat, în decembrie 2011, în casă nouă


La fel ca în cazul lui Victor Țopa, ”procesul” s-a ținut la judecătoria Buiucani, preferata lui Plahotniuc și cea mai coruptă din țară. O spun avocații, nu eu. Coincidențele nu se opresc aici, deoarece și procurorul a fost același în ambele cazuri - Adrian Popenco.


Iar ciudățeniile continuă. Judecătorul care a dat verdictul în acest caz, Natalia Simciuc, s-a mutat în casă nouă chiar la sfârșitul lunii decembrie 2011, când ”procesul” era în toi. Într-un apartament de lux din centrul capitalei s-a mutat doamna judecătoare. Probabil vă întrebați cum e posibil ca un judecător cu un salariu de 5000 de lei să-și cumpere apartament de lux în centrul Chișinăului? M-aș fi întrebat și eu dacă doamna n-ar fi judecătoare în Moldova, la celebra instanță de la Buiucani. Iar dacă mai judeci și-ntrun proces intentat la comanda lui Plahotniuc, păi cum dracu să nu te muți în apartament de lux?

Chiar sugerez presei de la noi să meargă la doamna judecătoare și s-o întrebe din ce bani își cumpără apartamente noi. Iar FISC-ul ar trebui să-și facă și el treaba în acest caz.


Se mai îndoiește cineva că Moldova e țara lui Plahotniuc?


Sergiu Mocanu, Victor Țopa, Viorel Țopa, trei oameni care, probabil astăzi ar fi primit urătorii dacă nu ar fi avut curajul să se ia de mafiotul numărul 1 al acestei țări. Din păcate pentru aceștia, doi dintre ei sunt acum prin Europa, fugind de justiția lui Plahotniuc, iar Mocanu îi este dator mafiotului cu nici nu mai știu câte milioane de lei.

Și pentru ce toate astea? Pentru că au vorbit despre Plahotniuc? Pentru că au spus adevărul despre acesta? Probabil alde Țopa or fi având și ei păcatele lor, dar cum naiba să-l condamni pe unul la 10 ani pentru șantaj, iar pe celălalt la 8 ani pentru nu știu ce abuz de putere, făcut prin 2000. Adică din 2000 până în 2012 n-a fost niciun abuz, dar când a vrut Plahotniuc deja este? Iar asta în condițiile în care aceeași justiție îl condamnă pe un criminal ca Nichifor la 5 ani de pușcărie, care și ăia vor fi cu suspendare…


Individul ăsta face orice-și dorește în țara asta. Condamnă la ani grei de pușcărie pe cine vrea el, deposedează oameni de bănci și alte afaceri, influențează procesul politic așa cum își dorește, iar cei mai mulți dintre noi stau și asistă ca mieii la tăiere la un spectacol tragic, la care chiar și ei vor fi victime.


În ce fel de țară trăim noi? Ce fel de poveste de succes? Încotro mergem cu așa justiție și cu așa mafioți care controlează totul? Nu știu, dar sunt scârbit și mă gândesc mai mult ca niciodată că Moldova nu e o țară în care poți locui.
 
jurnal

0