1352

Scandal în Transnistria // Vama va fi controlată de o persoană anchetată penal



Evghenii Şevciuk a decis să ofere temporar, postul de preşedinte al Comitetului Vamal din Transnistria lui  Ghenadii Kuzmicev,  actualul şef al securităţii prezidenţiale, anunţă serviciul de presă al preşedintelui.
 
Această hotărâre a lui Şevciuk este foarte criticată în regiunea transnistreană deoarece, Kuzmicev este implicat într-un dosar penal, acuzaţiile fiindu-i aduse chiar  înainte de campania electorală din regiune. Acesta este invinuit de depunerea de mărturii false şi spălare de bani.
 
 Experţii consideră că ocuparea oricăror funcţii de către Kuzmicev este ilegală, cel puţin până la decizia judecătorească, dacă va fi achitat în instanţă.
 
Anterior, postul de preşedinte al Comitetului Vamal din Transnistria a fost ocupat de Vladimir Smirnov, fiul lui Igor Smirnov. Experţii afirmă că datorită funcţiei fiului său, Smirnov a controlat în totalitate economia Transnistriei, chiar făcând  presiune asupra companiilor ce efectuau  operaţiuni de export şi import. 
 
Experţii consideră că prin numirea lui Kuzmicev în această funcţie, Şevciuk urmăreşte acelaşi scop ca şi fostul lider de la Tiraspol – monopolizarea economiei transnistrene.
 
union
0