469

Cer demisia lui Marian Lupu

 
După cum au promis ieri, socialiştii au ieşit azi în stradă. Aripa tânără a Partidului Socialiştilor, mişcarea „Garda Tânără”, a organizat un protest în faţa Palatului Republicii, acolo unde au loc şedinţele Parlamentului
Manifestanţii au cerut demisia preşedintelui Legislativului, Marian Lupu.


Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat circa 60 de activişti ai mişcării de tineret. Aceştia spun că au venit pentru „a exprima un NU categoric actualului speaker al Parlamentului”.
În opinia tinerilor socialişti, Curtea Constituţională a confirmat, ieri, „iresponsabilitatea politică a conducerii ţării, şi, în mod special, a lui Marian Lupu”.


Protestatarii i-au cerut lui Lupu să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Legislativului, dar şi din cea de şef interimar al statului. Ei susţin că Lupu era obligat să asigure constituţionalitatea procedurii de alegere a şefului statului la 16 decembrie 2011. Însă „din cauza ambiţiilor politice nesănătoase, el a compomis alegerile, ceea ce va duce la aprofundarea crizei politice din ţară”.


Deşi Curtea Constituţională a anulat, ieri, alegerile din 16 decembrie, deoarece deputaţii au arătat buletinele de vot la ieşirea din cabină, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, şi-a reiterat poziţia exprimată anterior. El susţine în continuare că prezentarea buletinelor de vot nu a fost un act neconstituţional.


 
point

0