557

Scandal în Rusia: Mesajele anti-Putin, cenzurate

 Cenzură în Rusia. Numeroasele mesaje ale cetăţenilor, care au cerut demisia lui Vladimir Putin, postate pe site-ul de campanie electorală al premierului rus, au fost şterse de către administratorul paginii web.
Scandalul survine pe fundalul scăderii popularităţii lui Putin, care candidează pentru funcţia de preşedinte al ţării la scrutinul din martie.
Mesajele anti-Putin au fost şterse la scurt timp după ce au fost postate pe site-ul putin2012.ru. Mulţi jurnalişti şi bloggeri au reuşit, totuşi, să le transcrie.


Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin şi responsabilul de campania sa electorală, Dmitri Peskov, a declarat că, de fapt, site-ul a fost atacat de hackeri.

Întrebaţi ce părere au despre lansarea acestui site, mulţi locuitori din Moscova s-au declarat indiferenţi. 


În prezent, Vladimir Putin, în vârstă de 59 de ani, este cel mai popular politician din Rusia. Popularitatea sa scade, însă, în sondaje. Dacă în noiembrie, Putin se bucura de susţinerea a 61 la sută dintre ruşi, în decembrie popularitatea sa a scăzut cu 10 la sută. Tot în decembrie, premierul rus, s-a confruntat cu cele mai mari proteste antiguvernamentale din ultimii 12 ani.
 
publika
0