753

Focșa și-a cerut scuze de la miniștri

Ministrul Culturii, Boris Focşa, regretă incidentul de la Poliţia Rutieră şi îşi cere scuze de la colegii săi de Guvern pentru incomoditatea creată.

Într-un comunicat de presă ministrul povesteşte cu detalii ce s-a întîmplat de fapt. Astfel, „în acea seară nu conduceam eu automobilul, la volan se afla soţia mea, m-a telefonat consilierul şi am înţeles că se află la Poliţia Rutieră, după care apelul s-a întrerupt şi m-am gîndit că poate fi ceva grav (accident sau altă  nenorocire).” se menţionează în comunicat.

Ministrul a specificat că se întorcea împreună cu soţia de la o serbare de familie. „Am încercat să-l telefonez pe consilier, dar avea telefonul deconectat, atunci soţia a plecat să trimită copilul acasă cu un taxi, iar eu m-am urcat în maşină să-mi aprind o ţigară. În acest timp am auzit lovituri în geam”. 

Totodată, Boris Focşa precizează că nu a opus rezistenţă poliţiei, „deşi nu eram obligat deloc să execut aceste cerinţe, deoarece nu conduceam eu maşina care staţiona şi nu eram participant la trafic”.

În comunicat ministrul mai accentuează că era în timpul său liber, în calitate de cetăţean. „Pentru mine există un adevăr ferm: mai presus de orice funcţie, e necesar să rămîi om şi să te intereseze nenorocirile altora. Acesta a fost motivul care ne-a făcut să ne oprim şi să vedem ce s-a întîmplat. Declar că nu am încercat în niciun fel să influenţez poliţia folosindu-mă de funcţia pe care o deţin. Nu am încălcat Constituţia Republicii Moldova, Jurămîntul dat sau o oricare altă lege”. 

Portalul POINT.md reaminteşte că la un post de televiziune a fost difuzată o ştire la 7 ianuarie unde în imaginile video apare ministrul Culturii, Boris Focşa, fiind suspectat de un agent de circulaţie că s-ar afla la volan în stare de ebrietate. Ministrul a refuzat să treacă testul de alcoolemie.

point
0