468

Dodon acuză: Jocuri de culise între AIE și PCRM




 
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, acuză PCRM și partidele din AIE de „jocuri de culise” și „invită insistent” partidele parlamentare la masa de negocieri. Mai mult, socialiștii vin și cu un ultimatum - identificarea unei candidaturi apartinice în termen de 2 zile.


„Atât membrii AIE, cât şi comuniştii, trebuie să renunţe la orgoliile personale şi la „jocurile de culise” în favoarea unei mobilizări pentru soluţionarea problemei nealegerii preşedintelui ţării. Criza politică este generată şi menţinută de AIE şi PCRM, pentru că acestea manifestă în mod deschis iresponsabilitate şi incapacitate de a găsi soluţii pentru depăşirea crizei. În această situație, noi, socialiştii, propunem iniţierea urgentă a unor negocieri sincere, corecte şi transparente privind o candidatură apartinică”, se spune într-o declarație a socialiștilor.


Totodată, Dodon a reiterat ideea înaintării unei candidaturi apartinice.

„Înţelegem că lipsa consensului politic avantajează forţele din Parlament, astfel că, PCRM împinge ţara spre alegeri anticipate, iar membrii AIE încearcă prin diverse căi neconstituţionale să uzurpeze puterea în stat. Noi dorim să încetăm această batjocură faţă de cetăţeni şi ne pronunţăm pentru lansarea unor negocieri responsabile, astfel ca în următoarele 2 zile să obţinem un răspuns clar privind candidatura apartinică”, se mai spune în declarația socialiștilor.
 
jurnal

0