847

(foto) Protest la Paris: Afară armata rusă din Moldova!

 
Mai mulți tineri moldoveni aflați în Paris au organizat ieri, 8 ianuarie, un miting. Aceștia s-au solidarizat cu protestele din R. Moldova, unde a fost solicitată eliberarea Transnistriei de către forțele militare ale Federației Ruse.

"Manifestarea a început cu un minut de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, tânărul de 18 ani care a fost ucis la 1 ianuarie de către un ofițer rus. Participanții la miting au cerut retragerea imediată și necondiționată a armatei și a armamentului rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova. Oratorii au evocat faptul că omorul unui tânăr anume la începutul anului ne amintește dureros că în anul 2012 se împlinesc 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia", se spune într-un comunicat remis la adresa UNIMEDIA.

Alexandru Levițchi, președintele Clubului Liberal Paris, a spus că ambasadorul rus Valeri Kuzmin a făcut declarații obraznice și mincinoase, iar acesta trebuie expulzat din Republica Moldova.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Coordonator al diasporei Republicii Moldova din Franța, cu susținerea Clubului Liberal Paris și Grupului de Inițiativă LaParis.net.

Sursa: UNIMEDIA

0