446

„Dacă aș fi premier, mi-aș coase toate buzunarele”, declarație


 
„Dacă aș fi premier, primul lucru care l-aș face: m-aș uita câte buzunare am și le-aș coase pe toate”. Declarația aparține fostului prim-ministru al RM, Ion Sturza, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la PublikaTV. Potrivit lui, cei care se află la guvernare, din considerente morale, trebuie să ia mâna de pe banii statului.

Totodată, Sturza a subliniat că politicienii moldoveni sunt mai preocupați de interesele personale sau de grup, decât de cele ale cetățenilor simpli. „Politicienii sunt prea ocupaţi de rocade, funcţii şi tot aşa mai departe. Prea mare e obsesia lor de luptă dintre ai noştri cu ai noştri. Să fi fost măcar ai noștri cu ai voștri..”, a punctat omul de afaceri.


Acesta a menționat că prin intervenții sale publice, interviuri și chiar articolele personale pe care le-a scris, a încercat să schimbe „un pic optica” politicienilor asupra lucrurilor. „Din păcate însă, clasa politică este o castă închisă”, a evidențiat Ion Sturza. 


În context, fostul prim-ministru a explicat de ce nu-și dorește să revină deocamdată în politică. „Cea mai bună, cea mai profitabilă investiție în Republica Moldova, în ultimii zece ani, a fost investiția în politică. Acum însă prețurile s-au schimbat. După calculele mele, o campanie electorală pentru un partid din Republica Moldova, se ridică la aproximativ de 5 milioane de euro. Este o sumă fabuloasă. Eu trebuie să fiu nebun să investesc în așa condiții în politica din țară”, a conchis Sturza. 
 
unimedia

0