556

Cum manipulează presa rusă: Incidentul de la Nistru a fost planificat de autoritățile RM

 
"Autorităţile moldoveneşti, se pare că, fără nicio ezitare au folosit "tema de acasă". Asta deoarece nu doar îi țin apărarea unui agresor beat, dar și-l victimizează". 
Astfel comentează cele întâmplate pe podul de la Vadul lui Vodă, redactorul agenției de presă Regnum, Modest Kolerov. Ultimele acțiuni ale părții moldovenești "dau motivul să credem că atacul contra pacificatorilor ar putea fi unul planificat de autorităţile Republicii Moldova, având drept scop să deraieze propunerile noului lider de la Tiraspol cu privire la facilitarea regimului de trecere al așa-zisei frontiere moldo-transnistrene. Pacificatorii ruşi au respins atacul - motivul pentru care Republica Moldova se arată nemulțumită," consideră Kolerov.

Acesta face paralelă cu acțiunile armatei georgiene din august 2008, când "pacificatorii ruși din Osetia de Sud au devenit victime ale nimicirii neprovocate, fapt pentru care Saakaşvili a fost nemulțumit".

Jurnalistul rus presupune că "provocatorul beat" din RM va fi transformat într-un erou național, iar autoritățile moldovene pregătesc un scenariu asemănător cu cel al războiului ruso-georgian din 2008, dar și înlocuirea Ambasadorului actual al Federației Ruse.

"Degradarea intelectuală a viceprim-ministrului moldovean nu trebuie să ascundă acel fapt că autoritățile moldoveneşti şi-au asumat responsabilitatea pentru atacul provocator contra pacificatorilor ruşi. Astfel, Rusia şi Transnistria au dreptul să ceară investigarea implicării directe a autorităţilor Republicii Moldova în planificarea şi punerea în aplicare a acestui atac", conchide redactorul agenției de presă Regnum, Modest Kolerov.

UNIMEDIA amintește că un pacificator rus a împușcat mortal la 1 ianuarie un tânăr de 18 ani, cetățean al R. Moldova. Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin, a declarat că pacificatorul a fost nevoit să tragă în tânăr, din motiv că mașina cu care se deplasa era furată, iar tânărul nu deținea permis de conducere. Ministerul de Interne a dezmințit declarațiile ambasadorului rus: mașina nu era furată, iar tânărului avea carnet de conducere.

Sursa: UNIMEDIA

0