616

Vlad Filat desprea moartea lui V. Pisari: „Nimic nu justifică moartea unui om”






 „Nimic nu justifică moartea unui om. Nu au fost motive pentru ca un om să fie omorât”. Astfel a comentat premierul Vlad Filat tragedia care s-a produs la punctul de control de la Vadul lui Vodă, la 1 ianuarie curent, când un tânăr a fost împuşcat de un pacificator.

De asemenea, premierul a îndemnat pe toţi care fac politică în ţară să nu folosească acest caz pentru a-şi acumula dividende politice. 

„Ancheta trebuie să stabilească toate circumstanţele celor întâmplate. Cazul trebuie administrat cu mare grijă, fără patimă şi emoţie, pentru a răspunde la toate întrebările”, a declarat Filat în faţa presei.

„Noi am reacţionat imediat, am ştiut din prima clipă ce s-a întâmplat, dispoziţiile respective au fost transmise, inclusiv la consiliul sătesc. Dacă e necesar, mă voi întâlni cu cine vrea. Dar nu acolo trebuie să-mi fac meseria”, a precizat prim-ministrul.

Totodată, acesta a menţionat că familia tânărului decedat a primit deja ajutor financiar. „Nu cred că trebuie să vorbim despre sume de bani. Tragic este că a decedat un om, un coleg de partid”, a spus premierul.
 
jurnal.md

0