1009

Vezi cum preşedintele Lupu a reuşit să lase fumatul şi ce sfaturi le dă celor care nu au renunţat încă


Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, nu a reuşit în 2011 să convingă 61 deputaţi ca să fie ales preşedinte al Republicii Moldova, dar a avut o realizare care i-ar face invidioşi pe sute de mii de moldoveni, inclusiv pe ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.
 
Preşedintele interimar a reuşit să lase definitiv fumatul, chiar dacă a fost fumător înrăit circa 17 de ani. „În 2011 am reuşit, în sfârşit, să las fumatul, chiar dacă a fost foarte greu. La început am apelat la ţigara electronică, care pot spune cu certitudine că m-a ajutat. Totuşi, până la urma e vorba de a avea caracter”, a povestit Lupu.
 
Potrivit lui Marian Lupu, primele trei luni au fost infernale, dar decisive pentru realizarea acestui scop. „Eu am lăsat brusc fumatul, iar asta a fost oarecum o greşeală. Voiam să fumez şi căutam motive ca să o fac. Poate dacă lăsam pas cu pas fumatul, atunci era să fie mai simplu. Dar oricum mi-am atins scopul. Nu mai sunt dependent de fumat. Uneori, poate odată în lună, mai trag câte o ţigară aşa de poftă”, a precizat liderul PD.
 
Dacă Marian Lupu a reuşit să renunţe la acest viciu, iar acum se simte mult mai bine, nu acelaşi lucru se poate spune de ministrul Justiţiei Oleg Efrim. Prietenii acestuia au realizat chiar un spot prin care îl îndeamnă să lase fumatul. În spot apar premierul Vlad Filat, ministrul de Externe Iurie Leancă şi chiar copii lui Efrim care îl roagă să lase fumatul, dar ultimul a rămas rece la îndemnurile acestea. Mai mult, Efrim a spus că poate dacă nu erau atâtea presiuni din partea apropiaţilor atunci se lăsa de fumat, dar aşa continuă să recurgă la acest viciu.
 
union.md
0