426

Godea: Dacă Filat dorea să devină președinte, reușea




 
Dacă se dorea cu adevărat alegerea preşedintelui de toate componentele Alianţei pentru Integrare Europeană, preşedintele era ales demult, afirmă liderul Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea.


În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Godea a declarat că dacă liderul PLDM, Vlad Filat, își dorea funcția de președinte, RM era astăzi condusă de președintele Vlad Filat.

„Reuşea. Trebuia doar să spună simplu şi deschis: domnilor, PLDM doreşte funcţia de preşedinte a Republicii Moldova. Şi eu cred că se găsea o formulă, şi înţelegeri se găseau, şi voturi. Cred că el nu a vrut în niciun caz ca Lupu să ajungă şef de stat. Aceasta este cauza eşecului alegerii şefului statului până în prezent”, afirmă fostul PLDM-ist Godea.


Totodată, liderul PAD crede că AIE se va prăbuși la una dintre următoarele furtuni interioare. „Alianţa există de formă. Este o simplă formalitate. La o mică adiere de vânt, această formalitate va fi doborâtă sau risipită. Nu cred că cei care contribuie sau au contribuit la crearea situaţiei respective înţeleg până la urmă ce fac şi îşi dau seama până la urmă ce au făcut, ce fac şi ce urmăresc. Din interesul ăsta absolut îngust, de control total a instituţiilor, a sferelor economice s-a ajuns unde s-a ajuns. Şi tot această situaţie se poate întoarce ca un bumerang împotriva celor care au provocat-o”, a adăugat Mihai Godea.
 
jurnal

0