436

Risc de anticipate și la Primăria Chișinău


 
Municipiul Chișinău riscă să intre din nou în anticipate dacă consilierii comuniști nu vor renunța la boicot și nu vor reveni în sala de ședințe.
 
Precizăm că la sfârșitul lui 2011, comuniștii din Consiliul Municipal Chișinău au anunțat că vor boicota ședințele CMC până când nu vor fi validate mandatele noilor consilieri din fracțiunea PCRM.
 Potrivit legii, CMC este dizolvat și se anunță anticipate în cazul în care consiliul nu adoptă nicio decizie legală timp de șase luni.
Primarul capitalei speră însă că în 2012 comuniștii din CMC vor deveni mai responsabili și se vor apuca de lucru.
”Sper că vor reveni în sala de ședințe și vor termina joaca de-a grădinița. Din câte știu anticipatele nu sunt dorite de nimeni. Dar prin boicotul lor, consilierii comuniști împing municipiul spre noi alegeri”, a declarat edilul capitalei în cadrul conferinței de bilanț.
 
Chirtoacă și-a exprimat speranța că în CMC se va forma o majoritate democratică cu ajutorul consilierilor din grupul socialiștilor.
”Din câte știu, în fracțiunea PCRM sunt și consilieri din grupul socialiștilor și ne-am dori ca aceștia să aibă aceeași abordare în CMC ca și în Parlament”, a menționat primarul.
Acesta nu exclude însă nici posibilitatea că unii consilieri comuniști ar putea să se desprindă de fracțiune din cauza neînțelegerilor de acolo.
 
În prezent, fracțiunea PCRM din CMC are 26 de mandate, dintre care trei urmează a fi validate, iar fracțiunile democrate – 25 de mandate.
 
union
0