408

Filat și Plahotniuc au bătut palma






Retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală este rezultatul unei înțelegeri dintre Vlad Filat și Vlad Plahotniuc. Afirmația îi aparține liderului Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.


„N-a fost o surpriză retragerea lui păpușei lui Plahotniuc din cursa pentru președinție. Spuneam nu demult că atunci când Filat și Plahotniuc, acești doi oligarhi cu interese foarte mari, își vor da mâna, abia atunci va începe adevărata dramă a RM. Păi, iată, acest lucru s-a produs deja. Retragerea lui Marian Lupu este rezultatul unei înțelegeri pe care au avut-o Filat și Plahotniuc. Această înțelegere cinică nu e neapărat o prietenie de vecie între ei. Dar acum, la moment, ei au considerat că înțelegerea dintre ei le-ar aduce avantaje ambilor”, afirmă Sergiu Mocanu, într-o declarație video.


Potrivit liderului Mișcării Antimafie, Plahotniuc știe bine că la 15 ianuarie nu vor avea loc alegeri, ca urmare a sesizării depuse de Mihai Godea la CC, privind constituționalitatea voturilor făcute publice de către deputați, la prima încercare de alegere a președintelui, la 16 decembrie. „Până la 15 ianuarie se va constata că scrutinul din 16 decembrie nu este valabil și toată procedura va fi luată de la început”, crede Mocanu.


El a mai declarat că o altă dovadă a „pactului” dintre Filat și Plahotniuc este aprobarea bugetului pentru 2012. „O să venim să vă spunem cum a fost posibil ca Plahotniuc și Filat să cadă de acord asupra un buget criminal și extrem de dureros pentru cetățenii RM. Știm exact cine a mediat această înțelegere”, mai spune Mocanu.
 
jurnal.md

0