1884

Toyota a lansat Prius-C, maşina cu cel mai redus consum


Producătorul japonez de automobile,Toyota, şi-a lansat recent hibridul Aqua pe piaţa auto locală, numit şi Prius-C.
 
Potrivit companiei, Aqua Toyota va concura cu Honda Motor.Co pentru clienţii tineri care sunt în căutarea unei maşini cu consum redus de combustibil, potrivit Auto News.


Toyota vrea să vândă 12.000 de modele Aqua în fiecare lună în Japonia, iar preţul a fost stabilit la 21.700 de dolari. Producătorul auto spune că noua Aqua este de 2,8 metri în lungime, o putere totală de 100 CP şi un consum mediu între 2,5 şi 2,8 litri la suta de kilometri.


"Aqua arată că eforturile Toyota de a impulsiona vânzările pe piaţa internă sunt în creştere. Toyota a ridicat preţul unui Prius la un nivel mult mai profitabil, astfel încât Aqua va satisface nevoile celor care îşi doresc un hibrid mai ieftin.


Hibrizii sunt în general proiectate pentru a se vinde în pieţe dezvoltate precum SUA, de aceea este dificil de spus dacă o astfel de maşină se va vinde", spun analiştii auto.

Automobilul compact are un consum de un litru de carburant la 35,4 kilometri, sub cel al actualului model Prius, care poate parcurge 32 de kilometri cu un litru de carburant. 


Săptămâna trecută, Toyota a anticipat pentru anul viitor o creştere de 20% a vânzărilor de automobile, după ce în 2011 producţia a fost afectată de cutremurul şi tsunami-ul din martie, dar şi de inundaţiile din Thailanda.
 
eco.md
0