457

Carpov: Alegerea lui Șevciuk ar fi o șansă pentru Chișinău și Tiraspol


Vicepremierul pentru problemele de Reintegrare, Eugen Carpov a afirmat  marți, 27 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că societatea din stânga Nistrului a progresat. Și aceasta deoarece la așa-zisele alegeri prezindențiale din 25 decembrie au votat pentru noul lider al regiunii, Evghenii Șevciuk.
 
“Este evident că lucrurile s-au schimbat, în primul rând s-a terminat perioada de 20 de ani care fost dirijată de Smirnov. Acum s-a votat pentru o altă persoană mult mai tânără, cu altă educație, care sperăm să reprezinte o elită nouă politică și are să manifeste o altă atitudine față de procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, a declarat vicepremierul.
 
Pe de altă parte, Carpov susține că Republica Moldova oricum nu recunoaște procesele electorale, deoarece acestea contravin legislației țării.
 
“Noi nu recunoaștem nici candidații, nici rezultatele alegerilor din 25 decembrie, avem aceeași atitudine și de această dată”, a mai spus el.
 
Potrivit lui Eugen Carpov, RM  va purta un dialog politic cu oricine va reprezenta această regiune.
 
“Schimbarea liderului din regiunea transnistreană înseamnă oferirea șanselor atât pentru Chișinău, cât și pentru Tiraspol, dar trebuie să fim atenți și să nu-l tratăm pe Șevciuk ca și pe Smirnov”, a mai spus vicepremierul pentru Reintegrare.
 
De menționat că, la 25 decembrie curent, a avut loc turul doi al scrutinului prezidențial din stânga Nistrului. În acest scrutin au concurat fostul şef al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, care a acumulat peste 38% din voturi şi actualul preşedinte al aşa-numitului Legislativ, favoritul Moscovei, Anatoli Kaninski, el acumulând ceva mai mult de 26%. 


 
Sursa: Politik.md
0