1123

Evolutia telefoanelor mobile

 Primul apel de pe un telefon mobil a fost initiat in anul 1973 datorita inventatorului Martin Cooper, care era si vicepresedinte al Motorola. Cooper a folosit pentru demonstratia sa un prototip Motorola Dyna-Tac, care avea o greutate de aproximativ un kilogram.
 

De atunci, lucrurile au evoluat foarte mult, iar pana in 2007 tendinta de design aproape permanenta a fost de miniaturizare pe cat posibil a telefoanelor mobile. In 2007, odata cu aparitia iPhone, acest trend s-a diminuat iar astazi avem pe piata telefoane cu ecrane si de 5 inci.
 
Dar drumul de la “monstruosul” Motorola DynaTAC si pana la modelele de astazi care cantaresc cateva zeci de grame si cu care putem sa ne verificam mailul, sa navigam pe internet aproape de oriunde, sa facem filme si poze sau sa le folosim pe post de ghid in calatoriile noastre, a fost unul lung si anevoios.In prezent, batalia pe piata telefoanelor inteligente se da intre Apple, Samsung si HTC. Nokia, care a intrat intr-un con de umbra in ultimii ani, promite sa castige teren cu noile telefoane lansate saptamana trecuta si cu care spera sa reintre in preferintele utilizatorilor.
 
Foto :

 

yupi

0