876

iPhone 4S - marea dezamăgire a anului 2011


Site-ul CNET a prezentat un clasament al celor mai mari dezamăgiri ale anului 2011. Astfel, gadget-urile şi servicile pe care majoritatea le considerau destul de inovatoare şi bune, de fapt s-au dovedit a fi total diferite.
 
Locul 10 îl deţin televizoarele 3D. Deşi la capitolul vânzare şi capacităţi tehnice totul este destul de bine, faptul că nu prea există multe producţii cinematografice şi TV în acest format face ca televizorul să nu fie suficient de utilizat în vizionare 3D.
 
Locul 9: HP Veer - cel mai mic telefon cu HP WebOS. Designul telefonului este destul de bun, datorită dimensiunilor mici, dar ecranul mic și destul de greu de utilizat, dezamăgeşte utilizatorii.
 
Locul 8 este al GoogleTV. Serviciul companiei Google a fost cu bine lansat, însă mai departe lucrurile au mers din ce în ce mai prost. Update-urile apăreau cu întârziere şi nu rezolvau în totalitate unele deficienţe ale sistemului.
 
Locul 7: Google Chromebook - se dorea a fi un calculator atractiv, care va costa nu mai mult de 500 de dolari şi care va oferi utilizatorilor acces imediat la internet şi serviciile Google cloud. De fapt, nu a fost chiar aşa.
 
Locul 6 aparţine tuturor tabletelor non-iPad. Mai multe companii au încercat piaţa unde s-a lansat iPad, însă nu le-a reuşit ca şi companiei americane. Aşa că iPad rămâne între timp pe primul loc la vânzări.
 
Locul 5: Maşinile electrice. Deşi tehnologiile noi se dezvoltă, maşinile electrice încă nu au devenit foarte utilizate, în pofida faptului că se produc tot mai multe în fiecare an.
 
Locul 4 este al aparatului foto Nikon 1J1. El se dorea a fi un aparat foto diferit de modelele de acest gen, însă nu prea i-a reușit. Obiectivele lui pot fi schimbate, însă restul caracteristicilor au rămas aproape similare.
 
Locul 3: iTunes Match - preţul pentru stocarea unui întreg arsenal de muzică pe iPtunes Match este de 24.99 dolari, însă succesul produsului nu a fost pe măsura aşteptărilor producătorilor.
 
Locul 2: iCloud - un alt produs al Apple care a intrat bine în gadget-urile utilizatorilor, însă nu a fost foarte bine poziţionat în acest top. Este considerat unul care a dezamăgit, fiindcă utilizatorii au un control redus asupra acestui serviciu.
 
Pe 1 loc se află iPhone 4S. Dezamăgirea cea mai mare a anului a fost ultimul telefon lansat de Apple, pentru că nu a adus caracteristici diferite faţă de precedentul model 4. Presa din toată lumea scria numai despre lansarea lui iPhone 5, însă acest lucru nu a avut loc. Totuşi, conform altor zvonuri, iPhone 5 ar putea fi lansat în 2012.
 
point.md
0